Békéscsaba

2023.04.03. 17:07

A rendőri hivatás sokszínűségét is bemutatták a fiataloknak

Pályaválasztás előtt álló fiataloknak szervezett pályaorientációs napot szombaton a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium vezetése.

L. B.

Fotó: Zsibrita Csilla

A rendezvényre meghívást kaptak a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ Kutyavezető-képző és Állatfelügyeleti Főosztály munkatársai és kutyavezetői is, akik látványos bemutatóval szemléltették a rendőrkutyák szerepét és hatékonyságát a rendőri munkában. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai krimináltechnikai eszközökkel, bűnmegelőzési és közlekedésbiztonsági feladatlapokkal, valamint lövészeti kiképzéshez használt eszközökkel mutatták be az érdeklődőknek a rendőri hivatás sokszínűségét. 

A programon a Rendőrképző Akadémia, illetve a Nemzeti Közszolgálati Egyetem kínálta lehetőségek mellett a leendő határvadászok oktatásáról, illetve a rendőrjárőrök 10 hónapos képzéséről ugyancsak tájékoztatták a tanulókat – adta hírül a police.hu

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában