Hamis vád

2023.03.12. 17:54

Volt élettársa páholta el, de másra kente volna a verést a battonyai nő

Hamis vád bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában pénzbüntetés kiszabására tett indítványt egy 34 éves büntetlen előéletű, battonyai illetőségű, de szegedi tartózkodási helyű nővel szemben, aki valótlanul vádolt meg egy férfit azzal, hogy megverte.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

A nő tavaly március 22-én, az esti órákban battonyai lakóhelyéről telefonon tett bejelentést a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenységirányítási Központjába, arról, hogy bántalmazták. A helyszínre kiérkező, mezőkovácsházi rendőröknek is valótlan tényállítást tett, miszerint őt aznap este, a bejelentést előtt nem sokkal a battonyai Hermann Gmeiner és a Szabadság utca kereszteződésében egy név szerint konkrétan megnevezett férfi bántotta. 

Elmondása szerint egyszer a férfi lefejelte és kétszer bele is rúgott. A nő állítása alapján a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya garázdaság vétsége miatt rendelt el nyomozást. A rendőrök megállapították, hogy a bejelentőt a megjelölt időben valóban bántalmazták, de nem Battonyán, hanem Mezőhegyesen, és nem az általa megnevezett férfi, hanem a volt élettársa. A terhelt így az általa megnevezett férfit bűncselekmény elkövetésével hamisan vádolta meg. 

A volt élettárs ellen a Battonyai Járási Ügyészség utóbb, június 8-án vádat emelt a nő sérelmére elkövetett könnyű testi sértés és garázdaság vétsége miatt. A férfit a Battonyai Járásbíróság 2022 októberében ezen bűncselekmények miatt el is ítélte.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában