Kék hírek

2023.03.23. 08:02

Tíz helyszínen csaptak le a rendőrök Kétegyházán: hat ember kezén csattant a bilincs - videóval

Az elmúlt hónapokban több lopás történt Kétegyházán. A rendőrök a bűncselekményekkel összefüggésben egyszerre hat gyanúsítottat fogtak el szerdán hajnalban, a férfiak őrizetben vannak.

beol.hu

Forrás: police.hu

Kétegyházán, szerdán hajnalban összehangolt rendőri intézkedés zajlott. A Gyulai Rendőrkapitányság és a Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság „Körös” Közterületi Támogató Alosztályának rendőrei az elmúlt hónapokban a településen történt lopások feltételezett elkövetőit fogták el. 

Forrás: police.hu

Tavaly novemberben és decemberben építési területekről tűntek el különböző fémdolgok és gépek, többek között alumíniumkordon, aggregátor és rézkábelek. 

Forrás: police.hu

Idén januárban egy háznak elvitték az utcakapuját, a fémből készült kerítésének egy részét, illetve a házból bútorokat, valamint mosógépet, bojlert, fürdőkádat loptak el. Februárban pedig arról érkezett bejelentés, hogy a Nagy Sándor utcában felszedték egy darabon a járdát, 160 beton járólapot vittek el. 

Forrás: police.hu

A történtek kapcsán indult nyomozások során a rendőrök látókörébe került több család, akik a gyanú szerint úgy jutottak pénzhez, hogy lopott dolgokat adtak el, illetve adtak le egy szomszédos városban működő fémfelvásárlónál.

A rendőri egységek egy időben tíz helyen jelentek meg, és hat bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható férfit fogtak el, mindannyian kétegyháziak. Kihallgatásukkal egyidőben a nyomozók átkutatták azokat a helyeket, ahol lopott dolgokat tárolhattak, illetve olyan embereket kerestek és hallgattak ki, akiknek tudomása lehet a bűncselekményekről, az elkövetőkről.  

Forrás: police.hu

A hat gyanúsítottat a Gyulai Rendőrkapitányság őrizetbe vette. A nyomozók vizsgálják, hogy az egyes bűncselekményekben melyiküknek milyen szerepe volt, illetve hogy voltak-e további társaik. Emellett tisztázzák, hogy felelőssé tehetők-e a felsoroltakon kívül más bűncselekmények elkövetéséért is - írja a police.hu.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában