Vádemelés

2023.03.11. 06:30

,,Leszúrlak” – ordította volt élettársának a késsel fenyegetőző orosházi férfi

Tettleges becsületsértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntette, személyi szabadság megsértése, valamint volt élettárs sérelmére folytatólagosan elkövetett zaklatás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 53 éves büntetlen előéletű, letartóztatásban lévő orosházi férfi ellen, aki terrorizálta a volt élettársát.

Nagy Szilvia; [email protected]

Késsel is fenyegetőzött /Fotó: Shutterstock/

A Békés Vármegyei Főügyészségen elmondták, hogy a férfi és a sértett nő tavaly október elejéig élettársi viszonyban álltak egymással, kapcsolatukból az évek során összesen nyolc gyermek született, akiket a gyámhatóság kiemelt a családból. A pár otthonában tavaly év elejétől kezdődően mindennaposak voltak a veszekedések, főleg a férfi féltékenységéből eredően. Sok vita a tettlegességig fajult.

A férfi rendszerint tenyérrel, ritkábban ököllel ütötte meg a nőt. Egy nyári napon késsel is megfenyegette a sértettet; azt modta, leszúrja és kibelezi. 

A nő végül elköltözött otthonról, azonban a férfi tovább háborgatta. November 15-én, a délelőtti órákban meglátta Orosházán, a Rákóczi utcában, ahogy lánytestvérével és annak gyermekével vásárolni indul. A férfi biciklivel a Kazinczy közbe szaladó sértett és rokonai után hajtott, kiabálva megfenyegette, hogy menjen haza, különben kihasítja a hasát.

Azért, hogy nyomatékot adjon a szavainak, elővett egy 7-8 centiméter pengehosszúságú zsebkést is, amit a sértett felé tartott. A nő ijedtében a gyermeket kézen fogva elszaladt a helyszínről, testvére pedig telefonon értesítette a rendőrséget. Az Orosházi Járásbíróság 60 napra elrendelte a férfi megelőző távoltartását a sértettől, és előírta, hogy a terhelt köteles tartózkodni a sértettel való közvetlen vagy közvetett érintkezéstől. 

November 23-án, az esti órákban a férfi az egyik orosházi élelmiszer-áruház parkolójában várakozva ismét meglátta a nőt, aki a testvérével és annak gyerekeivel ment bevásárolni.

A vele szemben elrendelt megelőző távoltartás szabályait megszegve a férfi a parkolóban odalépett a sértetthez, és győzködni kezdte, hogy menjen vele haza. A nő erre nem volt hajlandó; a férfi megfogta a kabátját a csuklójánál, és a csuklóját a kerékpárjához szorítva húzta magával a járdán. A nő hiába kérlelte a férfit, hogy engedje el, a férfi átrángatta magával a Huba utca irányába, majd egészen a felüljáró alatti vasúti átjáróig cibálta. Útközben megfenyegette, hogy agyonveri, mert a sértett megcsalta. A nő végül kirántotta a kezét a gyengülő fogásból, és futva elmenekült.

A járási ügyészség vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. Az indítvány ezen felül a terhelt beismerése esetére is végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására irányul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában