Egyedi azonosító jel

2023.03.12. 11:27

Halott apja autójának rendszámát használta, majdnem ő is odalett

Kétrendbeli egyedi azonosító jel meghamisításának bűntette miatt emelt vádat, és tett indítványt a vádiratában közérdekű munka kiszabására a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 42 éves büntetlen előéletű helyi férfi ellen.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

A férfi – mivel saját autója rendszámát hónapokkal korábban bevonták –  tavaly október 15-én, 22-én és 23-án a tulajdonában levő gépkocsival úgy közlekedett, hogy arra otthonában felszerelt egy nyilvántartásban nem szereplő forgalmi rendszámot. Október 15-én a hamis rendszámú járművel Körösladányban járt, október 22-én pedig Szeghalomról Budapestre utazott. Másnap hazafelé tartott, amikor Gyomaendrődön közúti ellenőrzés alá vonták a rendőrök és lefoglalták tőle a hamis rendszámot. 

A férfi azonban ezután sem hagyott fel autója vezetésével; december 3-án a hátsó rendszámtábla helyére felszerelte az elhalt édesapjától hátramaradt, forgalomból kivont rendszámot. Másnap így indult el; az M44-es autóúton közlekedett Békéscsaba felé, de balesetet szenvedett, szalagkorlátnak ütközött. A helyszínt elhagyta, végül más személy értesítése alapján vették rendőri intézkedés alá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában