Békés vármegye

2023.03.11. 10:18

A tavalyi évet értékelték a katasztrófavédelmi igazgatóságon – videóval

Kiss András tűzoltó dandártábornok, a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója március 9-én értékelte a szervezet 2022. évi tevékenységét, az igazgatóság és a helyi szervek vezetői állománya jelenlétében.

Beol.hu

A viharos időjárás okozta károk elhárítása is adott munkát tavaly

Fotó: MW

Mint az a katasztrófavédelmi igazgatóság oldalán olvasható, a tábornok előadásában ismertette a tűzoltói beavatkozásokat érintő statisztikákat, betekintést nyújtott a megyei igazgatóság tevékenységét kiegészítő önkéntesek munkájába, a nekik biztosított források felhasználásába. Kiemelte az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek jelentőségét, akik többek között a viharos időjárás okozta károk elhárításánál segítették a hivatásos tűzoltók munkáját.

Kiss András ismertette a hatósági tevékenység sajátosságait, a kiemelt beruházások jellegét és hátterét. Előadásában beszélt a személyi állomány létszám helyzetéről, továbbá a technikai feltételek és az elhelyezési körülmények folyamatos javulásáról. A megyei igazgató kiemelte az igazgatóságot érintő, elmúlt év jelentősebb eseményeit, valamint kitért a katasztrófavédelem hivatali, ellenőrzési és kommunikációs tevékenységére is.

A tábornok az előadás zárásaként megköszönte, a tavalyi évben végzett lelkiismeretes munkát, majd tolmácsolta Dr. Pintér Sándor, Magyarország belügyminisztere, Dr. Bolcsik Zoltán, rendészeti államtitkár és Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatójának köszönetét és nagyrabecsülését az egész állomány elmúlt évi munkáját illetően, ami nagymértékben hozzájárult az igazgatóság zökkenőmentes működéséhez.

Az évértékelő állománygyűlés a 2022. év eseményeit bemutató Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által készített kisfilmmel zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában