Katasztrófavédelem

2023.02.04. 14:04

Rengeteg munkát ad a vihar a tűzoltóknak

Ezer feletti a folyamatban lévő események száma, Békéscsabán a vasútállomáson dőlt ki egy fa.

Beol.hu

Fotó: katasztrofavedelem.hu

Továbbra is nagyon sok munkát ad a vihar a tűzoltóknak hazánkban. Déli tizenkét órakor ezer felett állt a segítségkérések száma kidőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, házak megbontott tetejéhez. 

Leginkább az ország észak-nyugati, nyugati részében és a fővárosban okoz károkat az erős szél, azonban már az ország más részéből is érkeznek bejelentések. 

Győr-Moson-Sopron vármegyében, Mezőörs térségében, a 81-es főút 59-es szelvényénél letört egy fa nagy ága, akadályozva a forgalmat. 

Komárom-Esztergom vármegyében, Szárligetnél, 1-es főút 44-es és 45-ös kilométerszelvénye között egy tíz méter magas fa dőlt ki, egy sávot teljesen lezárva. 

Tata térségében, az M1-es autópálya 67-es szelvénye környékén, a határ felé vezető oldalon a lehajtóra dőlt egy fa. 

A Fejér vármegyei Velencén, a Szabolcsi úton több villanyoszlop is megdőlt, lezárták az útszakaszt. 

A somogyi Barcson, a vasúti átjáróban egy fa dőlt a sínekre. 

Békéscsabán, a vasútállomáson szintén fa dőlt a sínre. 

A csongrádi Ásotthalmon felkapott egy a szél egy könnyűszerkezetes garázst.Miskolcon, a Tárkányi Béla utcában megbontotta a szél egy lakóház bádog tetőszerkezetét. A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Nagydobos térségében, a 463-as vasúti szelvénynél fa dőlt a sínekre.

FRISSÍTVE

Habár az Országos Meteorológiai Szolgálat már visszavonta a széllökés veszélye miatt kiadott harmadfokú (piros) riasztást, nem csökkennek a viharkárok miatti beavatkozások hazánkban. 

Tizenhét óra harminc perckor ezerkétszáznál állt a folyamatban lévő események száma. A legtöbb esetben még mindig úttestre, épületekre, járművekre dőlt fákhoz, leszakadt vezetékekhez, lakóházak megbontott tetejéhez várják a tűzoltókat.

Az V. kerületi Ferenczy István utcában egy szálló tetejéről esett le egy nagy vaslemez, amely fennakadt a lift gépházának oldalán. A tűzoltók eltávolították a súlyos darabot. 

A borsodi Encsen, a busztársaság telephelyén dőlt ki egy fenyőfa, ami leszakított egy vezetéket. A fa egy melléképületre dőlt, a tűzoltók távolították el. 

A Vas vármegyei Répcelakon a katolikus templom tetejét rongálta meg a szél. A tűzoltók eltávolították a tizenöt méter magasan lógó cserepeket. A vasúti forgalmat is akadályozták a viharkárok. 

Püspökladányban egy, a sínekre kidőlt fa miatt nem tudott haladni a vonat, de Fábiánsebestyén és Gádoros között is sínekre kidőlt fák okoztak gondot a közlekedésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában