Battonya

2023.02.27. 07:03

Harminc migráns bújt meg a kamionban

Harminc külföldinek segített abban, hogy illegálisan, a zöldhatáron keresztül átlépjék a magyar-román határt az a 31 éves török férfi, akinek letartóztatását embercsempészés miatt kezdeményezte a vármegyei főügyészség; és el is rendelte azt a Békéscsabai Járásbíróság egy hónapra.

L. B.

Forrás: police.hu

A vádlott ismeretlen bűntársa utasítására egészen Aradtól segítette a migránsokat abban, hogy Nyugat-Európába jussanak. Aradon, egy parkolóban valamennyien – az embercsempész, valamint a harminc külföldi, köztük húsz bangladesi, három indiai, öt marokkói, egy-egy pakisztáni és afgán – beszálltak egy kamion rakterébe, majd azzal több órát utaztak. A határ közelében kiszálltak a kamionból, és a migránsok a vádlott vezetésével és az iránymutatása alapján több órán át gyalogoltak, míg a határt a zöldhatáron keresztül át nem lépték.

Február 16-án a hajnali órákban értek Battonyára, ahol egy üzletnél az embercsempész a külföldieket beszállította egy ott parkoló osztrák kamion rakterébe, ő pedig beült a vezetőfülkébe, beindította a járművet és várta a szervező további utasításait.

A Battonyai Határrendészeti Kirendeltség munkatársai ekkor vonták ellenőrzés alá a kamiont, és ekkor fogták el a vádlottat és a raktérben tartózkodó harminc migránst, akikről megállapították, hogy jogszerűtlenül tartózkodnak Magyarország területén.

A külföldiek utazását embercsempészek szervezték, akiknek különböző – egy- és háromezer euró közötti – összegeket fizettek, illetve helyeztek letétbe ezért; a célállomás Olaszország volt. A vádlottat Törökországban egy ismeretlen bízta meg fizetségért az embercsempészés lebonyolításával – ismertették a Békés Vármegyei Főügyészségen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában