Katasztrófavédelem

2023.02.18. 15:17

A szabadtéri tüzek megelőzése került a fókuszba Békéscsabán

A Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltsége a napokban tűzbiztonsági konzultáció keretében ismertette az előző évek szabadtéri tűzesteinek tapasztalatait és a beazonosított kockázati helyszíneket.

Beol.hu

Fotók: katasztrofavedelem.hu

Az egyeztetésen többek között részt vettek az önkormányzatok és közterület felügyelet, erdészeti igazgatóság, nemzeti park igazgatóság, a Magyar Államvasutak, valamint a nemzeti agrárgazdasági kamara területi szervének képviselői – olasható a Békés Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

Bódi Csaba tűzoltó alezredes a Békéscsabai Katasztrófavédelmi Kirendeltség hatósági osztály osztályvezetője a rendezvény megnyitása során hangsúlyozta a szabadtéri tűzesetek megelőzésének fontosságát és a résztvevő társszervek és szervezetek szerepének jelentőségét.

A konzultáció során továbbá a hatósági osztályvezető felhívta a figyelmet a szabadtéri tűzgyújtás hatályos szabályaira és a társszervek és szervezetek közötti szoros együttműködés fontosságára.

Az egyeztetés zárásaként a társszervek javaslatokat tettek a jövőbeni feladatok közös megoldására, valamint a tudomásukra jutott kockázatot jelentő helyszínekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában