Segítenek

2023.02.05. 11:59

A kamuti Kamilla őrmester és kollégái jótékony célokra gyűjtenek kupakokat

Szemenyei Kamilla őrmester, a Békéscsabai Rendőrkapitányság járőre otthon édesanyjával évek óta gyűjti a műanyag kupakokat. Kamuton élnek, és mindig van valaki, aki valamilyen jótékony célra átveszi ezeket tőlük. A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság információs portálján számoltak be arról, hogy legutóbb három zsákkal vittek a gyűjtőhelyre.

Ny. L.

Szemenyei Kamilla és Kovács Miklós

Forrás: Facebook

Kamilla elmondta ezt a kollégáinak, és megkérte őket, hogy ők se dobják ki az apró műanyagokat, mert sok kicsi, sokra megy – írták a bejegyzésben. Közvetlen kollégái a közrendvédelmi osztályon hallgattak rá, majd egyre terjedt a hír, és a csabai kapitányság más részlegeiről is érkeztek a kupakokkal teli zacskók.

Kovács Miklós zászlós, körzeti megbízott is a gyűjtők közé állt. Ő Békéscsabán, az Erzsébethelyi Általános Iskolában iskolarendőr, abban az intézményben jelenleg is igyekeznek egy beteg kislány javára minél több kupakot összegyűjteni. Így aztán a zászlós kolléganőjével együtt látogatott el az intézménybe. A párost a gyermekek nagy örömmel fogadták, az ablakból integettek nekik, amikor meglátták, hogy megáll az autó az iskola parkolójában. Az aulában lévő kupakgyűjtő szívet Kovács Miklós édesanyja kezdeményezésére szülők készítették, a rendőr édesanyja ugyanis az iskola tapasztalt és lelkes pedagógusa.

A diákok pillanatok alatt körbevették a fémszerkezetet, és elkezdték beledobálni a békéscsabai rendőrök által összegyűjtött, és odaszállított kupakokat. Egyikük el is kezdte latolgatni: vajon mennyi idő alatt végeznek majd a feladattal? Reggelente, tanítás előtt társaival általában egy szatyornyi kupakot dobnak a gyűjtőedénybe, így a gyermek 4-5 napra becsülte azt az időt, mire az összes kupak belekerül a nagy piros szívbe. Örömmel csinálják, mert a kislány, akinek a javára gyűjtik a műanyagot, az intézmény tanulója és mindannyian nagyon szeretnék, ha állapota jobbra fordulna. 

Miközben a gyermekek a kupakokkal bíbelődtek, Kovács Miklós zászlós a pedagógusokkal beszélgetett. Iskolarendőrként igyekszik figyelemmel kísérni az intézményben tanulók és oktatók mindennapjait, rendszeresen megkérdezi, tud-e valamiben segíteni, és szükség esetén készséggel áll a szülők rendelkezésére is.

Szemenyei Kamilla őrmester is szeret vele, illetve a közrendvédelmi osztályon szolgáló rendőrökkel dolgozni. Még nincs egy éve, hogy Kamilla csatlakozott a csapathoz, de jól érzi magát, és örül annak, hogy kedvezően fogadták az ötletét, és kezdeményezésére szinte az egész békéscsabai kapitányság megmozdult a jó ügy érdekében. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában