Ittas vezetés

2023.01.03. 06:59

Tizenöt éves fiú ment ittasan egy ház falának nagyanyja kocsijával Orosházán

A Békés megyei ügyészi szervek a 2022. december 19-23-a közötti időszakban nyolc emberrel szemben emeltek vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés miatt.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A helyi ügyészségek az ezen bűncselekmények miatt indult ügyek vádlottjaival szemben arra tettek indítványt, hogy a bíróságok az ügyiratok alapján, tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzéseikben pénzbüntetésre ítéljék a szabályszegő sofőröket, és tiltsák el őket a közúti járművezetéstől.

A Gyulai Járási Ügyészség fiatalkorú vádlottal szemben is emelt vádat ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt. A vádirati tényállás szerint a 15 éves fiú 2022. szeptember 10-én az éjszakai órákban Nagymágocson baráti társaságban legalább 1,5 dl tömény italt fogyasztott. Ezt követően hazatért, ahol beült nagyanyja gépkocsijába, hogy azzal Orosházára, a nagybátyjához menjen.

A fiatalkorú vádlott a gépkocsit ittas állapotban vezetve, Árpádhalmon keresztül Orosházára közlekedett, ahol 2022. szeptember 11-én hajnalban a Kiss Ernő utcáról a Kosztolányi Dezső utcába akart kanyarodni. Az autó nagy sebessége miatt nem tudta követni az út vonalvezetését, ezért egyenesen továbbmenve a gépkocsival lehaladt a füves útpadkára, majd az egyik ingatlan falának ütközve megállt.

A fiú a baleset következtében nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. A cselekmény időpontjában a fiú szervezetében szeszes italt mutattak ki, mely nála igen enyhe fokú alkoholos befolyásoltságot eredményezett. Az ügyészség a közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta.

Szilveszterkor egy 16 éves fiú ittas fiú okozott balesetet Békéscsabán, erről ITT írtunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában