Kék hírek

2023.01.18. 15:06

Százezreket lopott egy idős gyulai asszonytól egy besurranó tolvaj

Besurrant egy idős asszony gyulai otthonába tavaly októberben egy nő, a házból több százezer forintot lopott el. A nyomozók a kevermesi nőt azonosították és elfogták.

beol.hu

Vizsgálják, hogy a kevermesi nő követhetett-e el hasonló vagyon elleni bűncselekményeket

Forrás: police.hu

Lopás miatt állítottak elő  január 18-án egy nőt a Gyulai Rendőrkapitányság rendőrei. A gyanú szerint az 58 éves kevermesi nő tavaly október 21-én napközben besurrant egy idős nő gyulai otthonába. Átkutatta a házat és az egyik szobában egy táskából több százezer forintot vett magához. Kihallgatásán elmondta, arra figyelt fel, hogy az idős asszony a háza udvarán gereblyézett, tehát el volt foglalva. Az utcaajtó nem volt bezárva, így könnyen bejutott az épületbe. A készpénzt egy szekrényben lévő táskából vette ki. Az összeg egy részét a nyomozók a nála tartott kutatáskor megtalálták, lefoglalták, majd visszaadták a tulajdonosának. A rendőrök vizsgálják, hogy a kevermesi nő követhetett-e el hasonló vagyon elleni bűncselekményeket – írja a police.hu.

A történtekkel kapcsolatban a bűnmegelőzési szakemberek mindenkit arra kérnek, hogy ha elmennek otthonaikból, zárják be a házuk, lakásuk ablakait, ajtajait, kapuját. 

Ha otthon vannak és olyan helyiséget szellőztetnek, amelynek az ablaka az utcára nyílik, addig maradjanak ott, amíg be nem csukják az ablakot! 

A szúnyogháló nem jelent kellő védelmet. 

Amikor kerti munkát végeznek az udvaron, vagy a ház előtt az utcán dolgoznak, figyeljék a kaput! 

Ha nem látnak folyamatosan rá, mindenképpen zárják be, hogy idegen ne surranhasson be az udvarukba, házukba!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!