Katasztrófavédelem

2023.01.18. 09:59

Feltépett tető és kidőlt fa maradt a viharos szél után Békésben

A megélénkült szeles időjárás miatt a keddi nap folyamán Békés vármegyében három esetben riasztották a tűzoltókat faeltávolításhoz és műszaki mentéshez.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A késő esti órákban egy nagyméretű fa úttestre dőlt Battonya közelében, a 4455-ös úton, majd nem sokkal később a vasúti sínekre szakadt egy faág Mezőhegyes közelében, Szarvason a Rákóczi utcában pedig egy polikarbonát tetőt tépett fel a szél – olvasható a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján.

A vihar okozta károkat a battonyai önkéntes, valamint a mezőkovácsházi és szarvasi hivatásos tűzoltók számolták fel motoros láncfűrész és létra segítségével. Az esetekkel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Békéscsabán öt, Orosházán négy helyszínre vonultak a szakemberek, de beavatkoztak egy-egy esetben Gyomaendrődön, Gyulán, Hunyán, Kétsopronyban, Kondoroson, Mezőkovácsházán és Eperjesen is. Kedd este, éjszaka három helyszínen, Battonya és Mezőhegyes közelében, valamint Szarvason avatkoztak be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában