Kék hírek

2023.01.25. 12:04

Elismerte felelősségét az ittasan balesetező békésszentandrási férfi

Letért az útról, majd szalagkorlátnak, táblának és oszlopnak is nekicsapódott Szarvas és Békésszentandrás között egy autós, aki ittasan vezetett és biztonsági övet sem használt. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte a baleset okozójával szemben.

beol.hu

Forrás: police.hu

A 44-es számú főút Szarvas és Békésszentandrás közötti szakaszán még 2022. november 6-án 2 óra előtt néhány perccel egy személygépkocsi lesodródott az útról és nekicsapódott a szalagkorlátnak, majd egy táblának, végül egy oszlopnak is nekiütközött. A balesetben senki nem sérült meg, de a járművet vezető férfinál pozitív értéket jelzett a szonda. 

Forrás: police.hu

A Szarvasi Rendőrkapitányságon a további légalkoholmérések is megerősítették azt, hogy a 35 éves férfi alkoholt fogyasztott. Az eljárás során kirendelt igazságügyi szakértő is azt állapította meg, hogy ittasan ült a volán mellé a békésszentandrási autós. Kihallgatásán elismerte, hogy hibát követett el. Magyarázattal nem tudott szolgálni, mert a történtekből csak arra emlékezett vissza, hogy nem kötötte be a biztonsági övét, de arra már nem, hogy miért ült be a kocsiba és hová indult. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és a nyomozás iratait 2023. január 24-én elküldte az ügyészségnek – írja a police.hu.

Forrás: police.hu

 

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Az alkohol rontja az érzékelési és reagálási képességet. Az ittas emberek a környezetükről torz képet látnak, így járművezetőként nem biztos, hogy jól fel tudják mérni a távolságokat, a közeledő járművek sebességét. Emiatt megnő az esélye annak, hogy hibáznak, balesetet okoznak. A rendőrség kéri, hogy ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában