Különös esetek

2022.12.29. 09:13

Nem jött be a számításuk, a szerencse is elpártolt tőlük

Különleges, meghökkentő, egyedi esetei 2022-ben is voltak megyénk rendőreinek. Sorozatunk harmadik részéből azt is megtudhatják, miként bukott le három testvér, illetve, hogy még a szerencsejátékkal sem volt szerencséje a betörőnek.

Ny. L.

Szerencsejátékra költötte, de nem nyert, így végül nem maradt pénze

Forrás: police.hu

Hiba csúszott a számításába három testvérnek. Jól megterveztek egy bűncselekményt, de aztán mégsem úgy lett, ahogy szerették volna. Egy sörözőben italoztak 2022 februárjában, majd zárórakor egyikük nem ment ki, hanem elbújt a mellékhelyiségben. Megvárta, amíg a pultos nő feltakarít, és kiment. Ezután hívta öccsét, aki a lánytestvérükkel visszament, és kinyitotta nekik az egyik ablakot, hogy bemászhassanak. Több üveg italt, valamint egy tálca sört szedtek össze, és elvitték a váltópénzt is. A mezőkovácsházi kapitányság rendőrei a három testvért rövid idő alatt elfogták, és büntetőeljárást indítottak ellenük. 

Kinyitotta testvéreinek az egyik ablakot, hogy bemászhassanak
Forrás: police.hu

Nem jött be a számítása annak a férfinak sem, aki szintén februárban betört Mezőberényben, a városüzemeltetési cég irodájába, és pénzt lopott onnan. Korábban dolgozott a cégnél, sejtette, hogy van a helyiségben pénz. Magához vette a lemezkazettát, elvitte, kiürítette, majd bedobta egy utcai szemetesbe. A benne talált pénzt szerencsejátékra költötte, de nem nyert, így végül nem maradt pénze. Ráadásul a rendőrök is hamar elfogták.

Az a férfi sem fürdőzhetett sokáig a sikerben, aki júniusban Gyulán, a Várfürdőben egy fagyizóból, egy vendéglőből és egy bisztróból lopott pénzt, illetve az utóbbi helyről egy doboz sört. A vendéglátóhelyek üzemeltetői egymás után hívták a rendőrséget, amikor nyitásnál észrevették, hogy idegen járt az üzletükben. A gyulai kapitányság rendőrei egy nap alatt azonosították, és elfogták a lopások elkövetésével gyanúsítható férfit. Éppen egy lopott kerékpáron ült, amikor leállították. A biciklit a rendőrök lefoglalták tőle, és visszaadták a tulajdonosnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában