Vádemelés

2022.12.05. 06:55

Kukorica között termelte a kannabiszt Kunágotán

Termesztéssel elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség egy 22 éves büntetlen előéletű kunágotai férfi ellen, aki nagyszülei házának kertében termesztett kendernövényeket.

P. G.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A fiatal férfi idén ismeretlen személytől kannabisz növény magokat szerzett meg, amelyeket Kunágotán, a nagyszülei tulajdonát képező családi ház általa művelt kertjében a kukorica növények közé elültetett és azokat rendszeresen gondozta, locsolta. Július 6-án foganatosítottak rendőri intézkedést a helyszínen, amelynek során 13 egyed kannabisznövényt találtak és foglaltak le, amelyeket a férfit saját fogyasztásra termesztett. A férfitől vett vizeletmintából is kimutatható volt a kenderből készült kábítószerek hatóanyaga.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfit tárgyalás mellőzésével, az ügyiratok alapján hozott büntetővégzésével próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, a próbaidő tartamára rendelje el pártfogó felügyeletét, a kendernövényeket kobozza el és kötelezze a férfit a nyomozás során felmerült, 230 ezer forintot meghaladó bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában