Magánlaksértés

2022.12.07. 07:01

Ittasan rúgta be az ajtót éjjel, az idős férfit is megütötte Vésztőn

Erőszakkal, éjjel elkövetett magánlaksértés bűntette miatt állított bíróság elé a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 41 éves büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vésztői férfit. A Szeghalmi Járásbíróság a férfit egy év börtönbüntetésre ítélte, és egy évre eltiltotta a közügyek gyakorlásától is. Az ítélet nem jogerős.

P. G.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi november 12-én, az éjszakai órákban erősen ittas állapotban a kerítésen át bemászott egy vésztői családi ház udvarára. Berúgta a bejárati ajtót és az időskorú tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül bement a lakásba. A rúgás következtében az ajtó egyik ablaka betört és a zárnyelvfogó is kiszakadt a helyéről. A sértett a zajokra felébredt, nem értette, mit keres az általa ismert a férfi az otthonában. Az idős férfi távozásra szólította fel a behatolót, emiatt dulakodás alakult ki közöttük, ennek során a férfi meg is ütötte a sértett arcát. Miután a sértett tiltakozásának hatására a férfi kilépett a házból, a sértett a szomszédtól kért segítséget, aki értesítette a rendőrséget.

A járási ügyészség a férfit az elkövetéstől számított tizedik napon bíróság elé állította, amely jelentősen hozzájárult az eljárás gyors, időszerű és eredményes befejezéséhez. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában