Nem jogerős

2022.12.05. 08:08

Hat év fegyházbüntetésre ítélték az emberkereskedelemmel vádolt nőt

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség másodfokú ügyészségként súlyosabb büntetést indítványoz azzal a nővel szemben, akit az elsőfokú bíróság emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmény miatt nem jogerősen 6 év fegyházbüntetésre ítélt.

Beol.hu

Forrás: Shutterstock

A Gyulai Törvényszéknek a Szarvasi Járási Ügyészség vádirata alapján megállapított ítéleti tényállása szerint a Békés megyei nő interneten ismerkedett meg a két sértettel, akik hozzá költöztek, majd a kiszolgáltatott helyzetben lévő sértettek a nő befolyása alá kerültek. A nő többször bántalmazta a sértetteket, akiket 2019-2020 között erőszakkal arra kényszerített, hogy Svájcban, Németországban és Magyarországon prostitúciós tevékenységet végezzenek, amelyből származó jövedelmet a sértettek a nő részére átadtak. A vádlott ezen felül arra kényszerítette a sértetteket, hogy részint vele, illetve a távollétében a szarvasi lakásán keressék fel az idős sértettet, akit gyógyszerrel elkábítottak, majd az értékeit elvették 700 ezer forintot meghaladó értékben.

A Gyulai Törvényszék a nőt elsőfokon 2 rendbeli emberkereskedelem bűntette és rablás bűntette miatt 6 év fegyházbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte valamint vagyonelkobzás keretében elvonta az emberkereskedelem során szerzett jövedelmet.

Az ítélet nem emelkedett jogerőre, mivel ellene az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés súlyosításáért, a védelem enyhítésért jelentett be fellebbezést.

A Szegedi Fellebbviteli Főügyészség az ügyészség fellebbezését fenntartotta és indítványozta a szabadságvesztés súlyosítását.

Az ügy a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában