Frissítve

2022.12.03. 09:55

Halálos tűz: főzés közben történt végzetes tragédia Dombegyházon

Szombat reggel fél nyolc körül egy Békés megyei tragikus esetről érkezett bejelentés a katasztrófavédelemhez.

Forrás: Shutterstock

Dombegyházon a Mezőfi utcában főzés közben keletkezett tűz egy családi ház konyhájában. A tűzoltók kiérkezésekor már nem voltak lángok. Feltehetően az áldozat ruhája gyulladt meg főzés közben és ez vezetett tragédiához. A konyhában más nem gyulladt meg.

A katasztrófavédelem a tragikus eset kapcsán tűzvizsgálati eljárást indít. Közleményükben arról is írtak, gyakori, hogy egy vágódeszka, egy hozzávaló csomagolása, vagy egy műanyag nyelű kés annyira közel van a tűzhelyhez, hogy meggyullad. Felhívták rá a figyelmet: a tűzhely környékét mindig tartsuk rendben, ezzel megelőzhetjük a tüzeket. A bő, műszálas ruhák is könnyen lángra kaphatnak, ezek ujját főzés közben érdemes feltűrni.

FRISSÍTVE

A dombegyháziaknak az volt szokatlan szombaton reggel, hogy szirénázás éles hangja verte fel a község csendjét. Azt nem figyelték, messzebb mennek-e a tűzoltók, vagy valamelyik utcájába a településnek. Ám hamar kiderült, egy idős néni házához siettek, ahol hamarosan a rendőrök is megjelentek. 

A település egyik boltjában is beszédtéma lett a haláleset, úgy értesültek az emberek, hogy az asszony miközben a reggelit készítette, rosszul lett. Vagy egy értelmetlen, kivédhetetlen konyhai tűz okozta a néni halálát? – ezek mind csak feltételezések, ezt is hozzátették és mély fájdalommal vették tudomásul, hogy ilyen szomorú tragédia történt.

A néni hozzátartozói a közelben élnek – tudta meg hírportálunk. Szombaton is a fia érkezett hozzá, hogy megetesse az állatokat a portán, s amikor bement a konyhába, ő szembesült a nagy bajjal.

Vizsgálják a haláleset okát, körülményeit.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában