Rablás

2022.12.31. 06:50

Benyugtatózták, majd kirabolták gyulai főbérlőjüket

Társtettesként elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség két büntetett előéletű gyulai férfi ellen, akik főbérlőjüket benyugtatózták, majd kirabolták.

Ny. L.

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

A vádirat szerint a két vádlott a cselekmény elkövetésének idején albérletben lakott a sértett tulajdonában lévő gyulai ingatlanban a főbérlővel és annak élettársával együtt. A két férfi 2021. szeptember 2-án, a délutáni órákban az ingatlan hátsó lakrészének konyhájában beszélgetett és italozott több ott-tartózkodó ember társaságában. Az italfogyasztás közben az egyik férfi kitalálta, hogy az általa rendszeresen szedett nyugtatóból tíz darabot összetör, azt belekeveri a főbérlő üdítőitalába, majd amikor az a gyógyszer hatása miatt elalszik, elveszik a pénzét.

A férfi félrehívta társát, és elmondta neki a tervét. Társa a cselekmény elkövetésébe beleegyezett. Ezt követően 17 és 18 óra 30 perc közötti időben az egyik férfi az összetört nyugtatókat belekeverte a sértett üdítőitalba, amit az az este folyamán megivott, majd elment otthonról. Este hétkor érkezett haza, és ekkor már rosszul érezte magát, szédült és nagyon álmos volt, majd lefeküdt aludni. Ezt követően a vádlottak bementek a hálószobába, a sértett nadrágját átkutatták, és elvettek tőle 60 ezer forint készpénzt, amit az este folyamán megfeleztek. A zsákmányból az egyik férfi bort vásárolt a további italozáshoz. A bűncselekménnyel okozott kárból 30 ezer forint térült meg. A cselekmény következtében a sértett gyógyszermérgezést szenvedett, amelynek a gyógytartama nyolc napon belüli volt.

A járási ügyészség a különös és többszörös visszaesőnek minősülő egyik férfival szemben végrehajtandó fegyházbüntetést, míg a szintén büntetett másik férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabását indítványozta beismerés esetére is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában