ROADPOL

2022.12.14. 10:53

Az alkoholra és a drogra fókuszáltak a rendőrök Békésben is

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoport (ROADPOL Operational Group) által december 5. és december 11. közötti időszakra meghirdetett Alcohol&Drugs elnevezésű fokozott ellenőrzésen a rendőrök a járművezetők ittas és bódult állapotát ellenőrizték.

Beol.hu

Fotó: police.hu

A teljes akció ideje alatt a rendőrök 75 070 járművezetőt ellenőriztek. A 235 eljárás alá vont személy felénél olyan mértékű volt az ittasság vagy a bódultság, hogy az elérte a bűncselekményi kategóriát – olvasható a police.hu közleményében.

Az ellenőrzés alkalmával Békés megyében a rendőrök 6661 gépi meghajtású járművezetőt ellenőriztek. Közülük egy esetben közigazgatási bírság megfizetésére kötelezték a jármű vezetőjét, egy ellen pedig járművezetés ittas állapotban vétség gyanúja miatt indítottak büntetőeljárást.

A nem gépi meghajtású járművek körében 103 járművezetőt állítottak meg a rendőrjárőrök, öt esetben szabálysértési eljárás indult velük szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában