Vádemelés

2022.12.07. 20:07

A kocsmából indult pénzt rabolni egy orosházi nő

Rablás bűntette miatt emelt vádat az Orosházi Járási Ügyészség egy 39 éves büntetlen előéletű, jelen ügyből kifolyólag letartóztatásban lévő orosházi nővel szemben, aki erőszakkal vett el egy másik nőtől nyolcezer forintot.

P. G.

Fotó: Shutterstock Illusztráció

A nő május 27-én, a délutáni órákban az élettársa társaságában egy orosházi presszóban tartózkodott és szeszes italt fogyasztott. 18 óra előtt nem sokkal észrevett egy nőt, aki az italmérő hely előtt haladt el gyalogosan, és elhatározta, hogy tőle készpénzt fog szerezni. 

A nő a sörözőből az utcára kiment, a söröző kerítése előtt odalépett a sértetthez, és a nyakát a bal kezével megfogva a sértettet a kerítésnek szorította, és az „add ide a pénzt” felszólítás kíséretében pénzt követelt tőle. 

Eközben a jobb kezével a sértett hátitáskáját elkezdte lerángatni annak válláról, a táska vállpántja el is szakadt. Miután a táskát a sértettől elvette, a táskában lévő pénztárcából nyolcezer forint készpénzt kivett, majd a táskát és a pénztárcát a sértettnek visszaadta és visszament a sörözőbe. Az elvett készpénzből a rendőri intézkedés során 5500 forintot foglaltak le.

Az elvett készpénzből a rendőri intézkedés során 5500 forintot foglaltak le /Fotó: police.hu/

A járási ügyészség a nő beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a nő letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetéséig tartsa fenn. 

Ezen felül a járási ügyészség azt indítványozta, hogy a bíróság a nőt végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, tiltsa el a közügyek gyakorlásától, a nyomozás során a nőtől lefoglalt készpénzt a sértett részére adja ki, illetőleg kötelezze a nőt a nyomozás során felmerült közel 200 ezer forintot kitevő bűnügyi költség megfizetésére. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában