Mérgező gáz

2022.11.02. 16:35

Szén-monoxid: valós volt a veszély Békésen és Székkutason is

Székkutason és Békésen is jelzett a szén-monoxid érzékelő.

Beol.hu

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Egy konyhai szén-monoxid érzékelő jelzett vasárnap délelőtt Székkutas közelében, egy tanyán. Az orosházi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz jelenlétét a levegőben. A mentőszolgálat egy rosszullétre panaszkodó lakót további megfigyelésre kórházba szállított. Lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor gázszolgáltató szakembere a palackról üzemelő gáztűzhelyt megvizsgálta a készülékben hibát nem tapasztalt, ezért felhívta a lakók figyelmét a levegő utánpótlásának biztosításáról. 

Egy szén-monoxid érzékelő jelzett hétfőn este Békésen, a Málna utcában. A lakók rosszullétre nem panaszkodtak, de az épületet kiszellőztették. A helyi önkormányzati, valamint a mezőberényi hivatásos tűzoltók ellenőrző mérései igazolták a mérgező gáz enyhe megemelkedését a levegőben. A gázszolgáltató szakembere egy hibás készüléket a karbantartás elvégzéséig kizárt a rendszerből, de lakosságvédelmi intézkedésre nem került sor, a meleg víz és a fűtés alternatív módon továbbra is biztosított maradt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában