Elítélték

2022.11.18. 12:35

Gyújtogatással sározta be volt feleségét egy gyomaendrődi férfi

Azért, hogy keresztbe tegyen feleségének, gyújtogatásokról tett bejelentést egy 48 éves gyomaendrődi férfi. A Szarvasi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen a járási ügyészség vádirata alapján hatóság félrevezetése, felbújtóként elkövetett hamis tanúzás, valamint csalás miatt jogerősen elítélték: három évre felfüggesztve másfél év börtönbüntetést kapott. Társa, egy 44 éves dévaványai férfi hamis tanúzás miatt kapott megrovást.

Nagy Szilvia

A férfi azt állította, hogy felgyújtották az autójukat /Illusztráció: Shutterstock/

A 48 éves férfi házassága megromlott, felesége 2018 októberében elköltözött közös otthonukból. A házastársak között haragos volt a viszony, mert nem tudtak megegyezni közös gyermekeik elhelyezéséről. A férfi 2019 márciusában lakásbiztosítást kötött házukra, majd 2019 augusztusában valótlan tartalmú bejelentést tett a rendőrsége, miszerint a ház udvarán parkoló autójukat valaki felgyújtotta, és emiatt a lakástól különálló melléképület egy része is károsodott.

A bejelentés alapján a rendőrök rongálás miatt indítottak nyomozást. Közben a férfi rábírta ismerősét, a 44 éves dévaványait férfit arra, hogy a rendőrségen vallja azt tanúként, a gyújtogatás éjszakáján a férfi válófélben lévő feleségét és annak új párját látta az ingatlan közelében. Még pénzt is ajánlott társának a hamis tanúvallomásért, aki ebbe beleegyezett, és többször is valótlan vallomás tett. A felbujtó férfi közben a biztosítójához is bejelentette a káreseményt.

A férfi 2019 szeptemberében ismét tűzről tett bejelentést, azt mondta, az épület gyulladt ki. A biztosítónak is azt állította, hogy az épület tetőszerkezete teljesen leégett, és fennáll a gyanúja, hogy valaki szándékosan okozta a tüzet. Később a rendőrség bűncselekmény hiányában megszüntette az eljárást: megállapították, hogy a cselekményeket valójában a 48 éves férfi követte el azért, mert keresztbe akart tenni a válófélben lévő feleségének, őt rossz hírbe akarta hozni, és így akarta elérni, hogy a válóper során gyermekeiket a bíróság nála helyezze el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában