Vádemelés

2022.11.28. 17:59

Nem fizette a tartásdíjat, közérdekű munkát végezhet a gyomaendrődi férfi

Nem fizette a volt élettársának a közös gyermekeik után járó tartásdíjat a Szarvasi Járási Ügyészség szerint az a 37 éves budapesti férfi, aki ellen tartási kötelezettség elmulasztása miatt emeltek vádat.

N. Sz.

Forrás: Shutterstock

A férfi és a gyomaendrődi nő élettársi kapcsolatából két kislány született 2013-ban és 2015-ben. A kapcsolat 2015 nyarán megszakadt, azóta a nő neveli a két gyermeket. Az apa a bíróság által jóváhagyott egyezségben azt vállalta, hogy gyermekenként havi 30 ezer, azaz összesen 60 ezer forintot fizet a gyermekek tartására minden hónapban a volt élettársának.

Bár az évek alatt volt munkája és megfelelő jövedelme, a férfi a kötelezettségének csak részben tett eleget, mert a nő nem biztosította neki a láthatást. A nő a hátralék miatt 2017 augusztusában végrehajtást kezdeményezett ellene, ennek során közel 2 millió forint tartásdíjhátralékot behajtottak, ám a férfi ezen felül további 1,2 millió forinttal adós maradt.

A vádhatóság azt indítványozta: a férfit ítéljék közérdekű munkára, ha pedig a kötelezettségének az ítéletig eleget tesz, akkor az eljárást szüntessék meg vele szemben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában