Vádemelés

2022.11.29. 10:51

Csalásra vették rá a pénztárosként dolgozó lányukat az orosházi áruházban

Lopás miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy kardoskúti család tagjai – egy 48 éves férfi; a felesége, egy 42 éves nő; valamint a 18 éves lányuk – ellen. A szülőknek emellett kiskorú veszélyeztetése miatt is felelniük kell.

L. B.

Az akkor 17 éves lány 2021 őszétől diákmunkásként dolgozott az egyik orosházi nagyáruházban, pénztárosként. Elhatározták, hogy a szülők azokon a napokon tartanak nagybevásárlást, amikor a lány dolgozik, és az ő pénztáránál fizetnek. Abban is megegyeztek, hogy a lány csak a kisebb értékű termékeket húzza le, míg azok többségét és a nagyobb értékűeket nem; emellett, ha van, akkor az áruvédelmi eszközt is leszedi a termékről. Megbeszélték, hogy így csak az áruk töredékét fizetik ki, a többségét fizetés nélkül viszik el.

Ezzel a módszerrel tavaly október 4-én kétszer is vásároltak a szülők a boltban. A két alkalom során alig 10 ezer forintot fizettek ki, miközben azokon felül további 160 ezer forint értékben vittek el élelmiszert, kozmetikai és ruházati cikkeket, egyéb használati tárgyakat és szerszámokat. Két nap múlva, október 6-án közel 50 ezer forint értékű áruval próbáltak meg így lelépni, de a pénztártól való távozás után a biztonsági szolgálat feltartóztatta őket.

A vádhatóság szerint a szülők azzal, hogy akkor fiatalkorú lányukkal bűncselekmény elkövetésében állapodtak meg, illetve azt meg is valósították, megszegték szülői feladatukból eredő kötelezettségüket, veszélyeztetve gyermekük értelmi, erkölcsi fejlődését. A szülők felfüggesztett börtönbüntetésre számíthatnak, illetve az okozott kárt szintén meg kell téríteniük. A lánnyal szemben próbára bocsátást, mint intézkedést indítványoztak, illetve erre az időszakra pártfogó felügyeletet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában