Csalás

2022.10.01. 20:34

Visszaélt a bizalommal a vendég, lenyúlta gádorosi szállásadója bankkártyáját

Csalás miatt emeltek vádat egy 39 éves gádorosi-kaposszekcsői férfival szemben, aki a Gyulai Járási Ügyészség szerint meglopta a szállásadóját. A vádhatóság indítványa szerint közérdekű munka büntetést kaphat, és az okozott kárt is meg kell térítenie.

L. B.

Tudta a PIN-kódot, így vett fel pénzt /Fotó: Shutterstock illusztráció/

A férfi pár napig egy 76 éves férfi házában lakott Gádoroson. Az idős sértett többször odaadta neki a bankkártyáját, valamint megadta annak PIN-kódját is azért, hogy azzal a vádlott pénzt vegyen fel neki a bankszámlájáról. A férfinak mindig vissza kellett adnia a használat után a bankkártyát az idős sértettnek, aki azt az előszobában, az asztalon tartotta.

Idén, egy tavaszi napon azonban a férfi az idős sértett tudta, engedélye nélkül elvitte a bankkártyát, és azzal – ismerve a PIN-kódot – egy bankautomatánál 100 ezer forintot vett fel. 

A pénz egy részéből alkoholt és cigarettát vásárolt, majd visszament az idős sértett házába, és a bankkártyát visszatette a helyére. Az okozott kár a nyomozás során nem térült meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában