Pluszfizetés

2022.10.02. 12:21

Szórta az elsikkasztott pénzt az orosházi pár

Azért, hogy fedezze költekező életmódját, megcsapolta a munkahelyén rábízott házipénztárat – ezért, sikkasztás miatt ítéltek el a napokban az ügyészség vádirata alapján az Orosházi Járásbíróságon tartott előkészítő ülésen egy 29 éves orosházi férfit.

L. B.

Forrás: Shutterstock

A jogerős döntés alapján a vádlott – két évre felfüggesztve – 1 év 2 hónap szabadságvesztést, valamint 600 ezer forint pénzbüntetést kapott.

Mint az az ügyészség közleményében olvasható, a férfi 2018 tavaszától kereskedőként dolgozott egy szerelvényeket forgalmazó üzletben; a munkakörébe tartozott a bolt házipénztárának kezelése is. 

Bruttó 200 ezer forintot keresett. 2019 eleje és 2020 tavasza között, több alkalommal vett ki jogtalanul különféle összegeket a házipénztárból, a pénzt a ruházatába rejtette. Legutolsó alkalommal 40 ezer forintot tett el, amikor a főnöke leleplezte és munkaviszonyát megszüntette.

A vádlott és vele élő menyasszonya – aki akkoriban nem rendelkezett jövedelemmel – kirívóan költekeztek: lakást béreltek, külföldre utazgattak, valamint a férfi kaszinóba járt és szerencsejátékot is játszott. Ezeket, valamint a közös vásárlásaikat nagyrészt az elsikkasztott pénzből fedezte. A férfi a tettét némileg beismerte azzal, hogy 1,5 millió forint kárt megtérített.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában