Szarvas

2022.09.27. 06:30

Vér folyt a csecsemő szájából, addig rázta az édesanya

Az édesanya feszült volt, mert a csecsemő felborította a napi ritmusát. A nő szarvasi otthonában a csecsemő mindkét arcfelét az ujjaival összeszorította, majd a gyermeke fejét megrázta, és egészen addig rázta, amíg azt nem észlelte, hogy a szájából vér szivárog – tájékoztatta hírportálunkat közleményében a Békés Megyei Főügyészség.

N. Sz.

Forrás: Illusztráció: Shutterstock

Kéthónapos gyermekét bántalmazta a járási ügyészség szerint az a 27 éves ceglédi nő, aki ellen védekezésre, akaratnyilvánításra képtelen személy sérelmére elkövetett könnyű testi sértés miatt emeltek vádat. Próbára bocsátást, mint intézkedést alkalmazhatnak vele szemben.

A nő – akinek enyhe fokban korlátozott a beszámítási képessége – március 31-én, az esti órákban szarvasi lakásában volt a babakocsiban háton fekvő gyermekével. Az édesanya feszült volt, mert a csecsemő felborította a napi ritmusát. A gyermeke nem hagyta abba a sírást, ezért a fáradt és türelmetlen nő ideges lett. A cumit a csecsemő szájába tette és tenyerével ráfogta az arcára, hogy azt a szájában tartsa. Azonban a gyermek tovább sírt és a cumit kiköpte, ezért a nő a csecsemő mindkét arcfelét az ujjaival összeszorította, majd a gyermeke fejét megrázta, és egészen addig rázta, amíg azt nem észlelte, hogy a szájából vér szivárog.

A gyermek könnyű sérüléseket szenvedett, és azokat pár nappal később a védőnő a tanácsadáson észlelte. Ezért a kormányhivatal még aznap kiemelte a családból a gyermeket, és ideiglenesen nevelőszülőnél helyezte el, illetve gyermekvédelmi gyámot jelölt ki neki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában