Kék hírek

2022.09.30. 12:17

Telefonos csalók verték át az orosházi nőt

Sokat veszíthetnek, ha idegenek kérésére alkalmazást telepítenek a telefonjukra, számítógépükre. Békés megyében ezúttal egy orosházi nőt károsítottak meg az Anydesk nevű alkalmazás segítségével.

Forrás: police.hu

Az Orosházi Rendőrkapitányságon csütörtökön délután tett bejelentést egy nő arról, hogy pár órával korábban felhívta valaki telefonon. Azt mondta neki, hogy a bankszámláján egy 200 ezer forint értékű vásárlás vár jóváhagyásra – írja a police.hu

A nő közölte, hogy ő nem vett semmit, mire az idegen elhitette vele, hogy ha telepíti az Anydesk alkalmazást a telefonjára, akkor elkerülheti a hasonló eseteket, nem fognak tudni visszaélni a banki adataival.

A nő telepítette az alkalmazást, de ezzel pont az ellenkezőjét érte el. A számlájáról rögtön elutaltak 700 ezer forintot. A rendőrség ismételten kéri, hogy legyenek óvatosak az ismeretlen telefonálókkal! Ne telepítsenek a telefonjaikra, számítógépükre olyan alkalmazásokat, amiket nem ismernek! Ne menjenek el idegenek kérésére bankautomatákhoz, ne használjanak a telefonálók által elmondott kódokat! 

Ha idegenek a banki adataikat, kódjaikat kéri, vagy a számlájával kapcsolatosan a pénzforgalomról érdeklődik, bontsák a vonalat és hívják fel bankjuk ügyfélszolgálatát az információs vonalon és kérdezzék meg, valóban van-e elintéznivalójuk, függőben lévő tranzakciójuk!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában