Ítélet

2022.09.22. 19:31

Takarékoskodás: a szomszédtól lopta az áramot egy végegyházi férfi

Egy év időtartamú, három évi próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte a Battonyai Járásbíróság azt a 37 éves, büntetett előéletű végegyházi férfit, aki áramot lopott – közölték a Békés Megyei Főügyészségen.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A Battonyai Járási Ügyészség vádirata alapján az előkészítő ülésen a bíróság kisebb értékre elkövetett lopás vétsége miatt elrendelte a férfi pártfogó felügyeletét is, emellett 80 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendelt el vele szemben, és kötelezte az okozott, közel 160 ezer forintos kár megtérítésére is.

Az ügy részleteiről a Békés Megyei Főügyészségen elárulták, hogy az áramszolgáltató a végegyházi, Kossuth utcai ingatlanban még 2017 decemberében megszüntette az áramszolgáltatást. 

A férfi 2020 nyarán költözött be a házba; ekkor létesített élettársi kapcsolatot az ott lakó nővel. Tekintettel arra, hogy az épületben nem volt áram, beköltözése után nem sokkal átment a szomszédos ingatlan padlásterébe, és megbontotta az áramszolgáltatást biztosító méretlen csatlakozóvezeték védőcsövét. 

A csatlakozóra egy alumínium vezetéket kötött, amit átvezetett az általa is lakott szomszédos épületbe. A vezetéket részben a talajba ásva rejtette el, míg a házba, a különböző helyiségekbe lengőkábelen keresztül juttatott áramot a fogyasztókhoz. A szabálytalan áramvételezést az áramszolgáltató 2021 januárjában szüntette meg, a férfi eddig az időpontig közel 240 ezer forint értékű áramot lopott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában