Bukta

2022.09.12. 16:32

Nem vált be a rokon személyi igazolványa a méhkeréki határátkelőn

Rokona személyi igazolványát adta át rendőri ellenőrzéskor egy férfi Békés megyében, az egyik közúti határátkelőhelyen. A rendőrség a közokirat-hamisítás miatt indult ügy vizsgálatát befejezte.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A méhkeréki közúti határátkelőhelyen még június 17-én 13 óra után néhány perccel kilépésre jelentkezett egy hódmezővásárhelyi férfi. Az ellenőrzést végző rendőrök hamar megállapították, hogy a 48 éves férfi egy másik ember nevére kiállított személyi igazolványt adott át nekik - olvasható a police.hu közleményében.

A férfit ezért előállították a Sarkadi Rendőrkapitányságra, ahol a nyomozók közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt kihallgatták, az iratot lefoglalták tőle. 

Kihallgatása során elmondta, nyaralni indultak volna, amikor észrevette, hogy lejárt az igazolványa. Korábban az egyik rokona nála felejtette az iratát, ezért úgy gondolta, hogy a határátkelőhelyen a rendőri ellenőrzéskor azt fogja átadni. 

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait a napokban továbbította az ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában