Bűnesetek

2022.08.16. 11:21

Több szabálytalankodóval szemben intézkedtek a Békés megyei rendőrök

A balesetek megelőzése érdekében a napi közúti ellenőrzések során a rendőrök Békés megyében is folyamatosan igyekeznek kiszűrni a forgalomból a szabálytalankodókat. Sajnos rendszeresen találkoznak ittasan, illetve engedély nélkül vezetőkkel is.

Beol.hu

Fotó: police.hu

Ittas járművezetés gyanúja miatt állítottak elő a rendőrök egy férfit hétfőn Bucsáról. A 65 éves férfi személygépkocsit vezetett, a Kanizsai utcán állították le. A helyszínen és a Szeghalmi Rendőrkapitányságon végzett légalkohol mérések eredménye is pozitív lett nála, ezért elvették a vezetői engedélyét és büntetőfeljelentést tettek ellene. 

Szintén a Szeghalmi Rendőrkapitányság, ugyancsak ittas járművezetés miatt hétfőn az ügyészségre továbbította egy férfi ellen indult eljárás iratait. A 85 éves férfi gépi meghajtású elektromos kerékpárral közlekedett június 17-én, Vésztőn, a Kóti úton, amikor elesett. Nem sérült meg, de ittas volt, ezért büntetőeljárás indult ellene. 

Emellett a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság egy 22 éves nagykamarási férfi ellen javasol vádemelést, mert július 27-én segédmotoros kerékpárral közlekedett annak ellenére, hogy szeptember 7-éig eltiltották a járművezetéstől. Egyébként soha nem is volt jogosítványa, és már korábban is indult ellene emiatt büntetőeljárás.

A rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek szabályosan! Ne vezessenek engedély nélkül, ittasan és ne hajtsanak gyorsan! Tartsák be az elsőbbségi és kanyarodási szabályokat, vigyázzanak magukra, utasaikra és figyeljenek közlekedő partnereikre is - adta hírül a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában