Ladányi Zoltán

2022.08.19. 13:23

Több mint 30 évig szolgált szívvel, lélekkel a Békési Rendőrkapitányság vezetője

Leköszönt a Békési Rendőrkapitányság vezetője, Ladányi Zoltán ezredes, aki hivatásos szolgálati idejének felét rendőrkapitányként töltötte. A békési kapitányság irányítását Jánosi Péter ezredes veszi át.

Beol.hu

Fotó: police.hu

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság megbízott vezetője, dr. Kis Péter ezredes augusztus 19-ei hatállyal – kérelmére - nyugdíj előtti rendelkezési állományba helyezte Ladányi Zoltán ezredest, a Békési Rendőrkapitányság vezetőjét. A rendőrkapitány 36 évig látott el hivatásos szolgálatot. Pályafutását ott kezdte, ahonnan leköszön, a Békési Rendőrkapitányságon 1986-tól 1990-ig nyomozó volt. Ezt követően a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon szintén nyomozóként, majd főnyomozóként és alosztályvezetőként dolgozott, 2004-ben került vissza vezetőként a Békési Rendőrkapitányságra. 

Pályafutása során főtanácsosi címet szerzett, Szent György érdemjel elismerésben részesült, két alkalommal Kossuth díszkardot vehetett át, az egyik miniszteri díj volt, és 2016-ban megkapta a „Békés Városért” kitüntető címet. Emellett 18 alkalommal részesült dicséretben és jutalomban.

 

A Békési Rendőrkapitányságon pénteken megtartott ünnepségen dr. Kis Péter ezredes, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője méltatta a leköszönő rendőrkapitányt. Hangsúlyozta, hogy egyéniségével gazdagította a Békés megyei rendőrök közösségét, munkájával jelentősen hozzájárult az eredmények, sikerek eléréséhez és a megye közbiztonságának fenntartásához, javításához. Nyitottságával, segítőkészségével a kihívásokkal teli időszakokban is erősítette munkatársait. 

 

Az elismerő szavak után a megbízott rendőrfőkapitány átadta Ladányi Zoltán ezredesnek a Magyarország belügyminisztere által adományozott dísztőrt. A Békési Rendőrkapitányság vezetésével dr. Kis Péter ezredes, megbízott megyei rendőrfőkapitány augusztus 20-ai hatállyal megbízta Jánosi Péter ezredest, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hivatalvezetőjét - adta hírül a police.hu.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában