Katasztrófavédelem

2022.08.29. 18:31

Több alkalommal is riasztották a Békés megyei tűzoltókat hétvégén

Az elmúlt hétvégén, öt tűzesettel és három műszaki mentéssel kapcsolatban érkezett segélykérés a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság műveletirányítási ügyeletére.

beol.hu

Egy lakatlan családi ház melléképülete gyulladt ki szombat este Gyulán, a Gyep utcában

Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság beszámolója szerint kigyulladt egy melléképület és környezete szombat délután Orosházán, a József Attila utcában. A teljes terjedelmében égő melléképületről a tűz átterjedt a szomszédos főépület tetőszerkezetére, amelynek jelentős része károsodott. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók három vízsugár és kéziszerszámok segítségével a tüzet eloltották, majd a területet hőkamerával átvizsgálták. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg, de a tűz következtében az ingatlan átmenetileg lakhatatlanná vált. Lakosságvédelmi intézkedés keretében a családi ház lakóinak elhelyezéséről az önkormányzat gondoskodott.

Kigyulladt egy melléképület és környezete szombat délután Orosházán
Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Filagóriára szakadt egy nagyméretű faág szombat délután Békésszentandráson, a Keresztháti üdülő-part közelében. Az esethez riasztott szarvasi hivatásos tűzoltók a cserepeket átszakító növényzetet, dugólétra és motoros láncfűrész segítségével eltávolították, majd a területet megtisztították. Az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Egy lakatlan családi ház melléképülete gyulladt ki szombat este Gyulán, a Gyep utcában. A helyszínre riasztott helyi hivatásos tűzoltók a huszonöt négyzetméteres építőanyag tárolására használt épületrész tetőszerkezetét két vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a melléképületről nem terjedt tovább, az eset során senki sem sérült meg. A tüzet feltételezhetően az épület mellett korábban végzett karbantartási munkálatok okozhatták.

Egy lakatlan családi ház melléképülete gyulladt ki szombat este Gyulán, a Gyep utcában
Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Építési törmeléket benövő gaz gyulladt meg vasárnap délután Kötegyán külterületén, az államhatár közelében. A helyszínre riasztott helyi önkéntes és gyulai hivatásos tűzoltók a húsz négyzetméteren égő növényzetet egy vízsugár segítségével eloltották, majd a területet átvizsgálták. Tűz a környezetére nem terjedt tovább, az esettel kapcsolatosan senki sem sérült meg.

Építési törmeléket benövő gaz gyulladt meg vasárnap délután Kötegyán külterületén
Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Egy utánfutót vontató személyautó és egy motorkerékpár karambolozott vasárnap délután Orosháza közelében, a 47-es úton. Balesetben a motorkerékpár vezetője megsérült, valamint az ütközés következtében jelentős mennyiségű kenőanyag, üzemanyag és hűtővíz került az útburkolatra. A motorkerékpárost a mentőszolgálat további orvosi ellátásra kórházba szállította. Az esethez riasztott helyi hivatásos tűzoltók a járműveket áramtalanították, majd felitató anyaggal az útra került szennyeződéseket eltávolították. A műszaki mentés ideje alatt az érintett útszakaszon teljes útzár volt érvényben.

Egy utánfutót vontató személyautó és egy motorkerékpár karambolozott vasárnap délután Orosháza közelében
Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Egy családi ház előtti fasorban meggyulladt egy tujafa vasárnap este Magyarbánhegyesen, a Rákóczi utcában. A helyszínre riasztott mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók a négy méter magas égő tuját egy vízsugár segítségével oltották el. Tűz a szomszédos épületre és a többi növényzetre nem terjedt át, de az égő fa felett átívelő telekommunikációs kábel a magas hőmérséklettől megolvadt. Az eset során senki sem sérült meg.

Egy családi ház előtti fasorban meggyulladt egy tujafa vasárnap este Magyarbánhegyesen
Forrás: bekes.katasztrofavedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában