Vádemelés

2022.08.04. 19:12

Testével védte portékáját egy piaci árus Gyulán

Garázdaság vétsége és könnyű testi sértés vétsége miatt emelt vádat a Gyulai Járási Ügyészség egy 67 éves, többszörösen büntetett előéletű gyulai férfi ellen, aki ittasan a gyulai piacon okozott rendbontást.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi még június 5-én reggel 6 óra körül tett látogatást Gyulán, a városi piacon. Erősen ittas állapotban, nagy hangzavarral és trágár szavak használatával közeledett az egyik árus felé. Ezt követően a férfi a sértett árusító asztalához lépett, majd köpködni kezdte azt, illetve ismételten sértő kifejezéseket használt a piacon dolgozó emberekre.

A férfi ezután elhagyta a helyszínt, ám egy kis idő elteltével ismételten obszcén szavakat használva visszament és tovább inzultálta a sértettet, majd az árusító asztalhoz érve az ott található és a sértett tulajdonát képező dobozokat kezdte el rugdosni. 

A piaci árus, hogy a dobozban található törékeny árucikkeket megvédje, a dobozok elé állt és a kezeit oldal irányba felemelve védte azokat, amikor a vádlott kapálózva közelebb lépett és egy alkalommal megütötte a sértett bal kezének alkarját a csukló tájékon. A sértett a nap folyamán érezte, hogy a bal csuklója kissé megduzzadt, ezért a kórház sürgősségi osztályára ment. A piaci eladó a bántalmazás következtében a bal kezének csuklóján nyolc napon belül gyógyuló sérülést szenvedett.

Az ittas férfi az erőszakos cselekményével nem okozott anyagi kárt a dobozokban található törékeny árucikkekben és a helyszínre érkező, majd intézkedést foganatosító rendőrjárőrök felszólítására elhagyta a helyszínt. A járási ügyészség beismerés esetére a férfival szemben közérdekű munka büntetés kiszabását indítványozta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában