Békés megye

2022.08.15. 12:03

Közel húsz sofőrnél jelzett ittasságot a szonda

Az elmúlt héten a rendőröknek ismét több olyan esetnél kellett intézkedni, ahol felmerült a gyanúja annak, hogy a járművezető ittasan közlekedett. Közöttük volt két olyan autós, aki balesetet is okozott.

Beol.hu

Fotó: police.hu

Augusztus 8. és augusztus 14. között több mint 2 ezer járművezetőnél alkalmaztak szondát a rendőrök azért, hogy kiszűrjék a forgalomból azokat, akik ittasan közlekednek. A légalkoholmérések eredménye 17 esetben lett pozitív, ebből 8 gépi meghajtású jármű vezetőjénél mutatott alkoholfogyasztást a szonda. Két alkalommal balesetet is okoztak az ittas járművezetők. 

Az egyik személygépkocsi vezetője augusztus 11-én 16 óra körül Békésen, a Névtelen utca és a Dr. Veres Endre utca kereszteződésében nem adott elsőbbséget egy másik autósnak. A két jármű összeütközött, a vétlen autós, aki a gyanú szerint ittasan vezetett, könnyű sérülést szenvedett. 

Míg egy másik autós augusztus 13-án Magyarbánhegyesen, a Kossuth utcában tolatás közben nekiütközött egy gázcsapnak, ami megrongálódott. Az 58 éves magyarbánhegyesi férfi a balesetben nem sérült meg, de a gyanú szerint ittasan vezetett. A rendőrök előállították mintavételre, elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrség rendszeresen felhívja a figyelmet az ittas vezetés veszélyeire. Ittasan senki ne üljön a volán mögé! Semmi nem lehet ok arra, hogy miután alkoholt ittak, vezessenek, és ezzel kockára tegyék, veszélyeztessék a saját vagy mások életét, testi épségét - adta hírül a police.hu.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában