Vádemelés

2022.08.14. 07:09

Felfüggesztett börtönbüntetést is kaphat a gyulai szemetelő

Jogellenes módon szabadult meg egy 66 éves, büntetlen előéletű gyulai férfi a veszélyes anyagokat is tartalmazó szemetétől. Megsértette ezzel a hulladékgazdálkodás rendjét, mégpedig veszélyes hulladékkal. A Békéscsabai Járási Ügyészség vádiratában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre tett indítványt.

Ny. L.

Fotó: Shutterstock illusztráció

A nyomozás során felmerült, 200 ezer forintot meghaladó bűnügyi költséget is a férfinak kell majd megfizetnie az ügyészség indítványa szerint.

Mint ahogy arról már beszámoltunk, a férfi idén február 21-én gyulai ingatlanjának kertjében hét műanyag ládába szedett össze korábban elégetett szemetet, azt utánfutóba pakolta, majd Doboz külterületén, egy út menti, fás-bokros területen lerakta. Ez a terület a dobozi önkormányzat tulajdona, és ott szemét elhelyezése hatóságilag nem engedélyezett. 

A hulladék tartalmazott égett hűtőradiátort, villanykörtét, üvegszálas hullámpalát, fémhuzalt, ülésvasvázat, üveggyapotot és egyéb, felismerhetetlenné égett szemetet is.

A férfi által engedély nélkül lerakott szemét részben lakossági hulladéknak, részben jogszabály alapján veszélyes hulladéknak minősül, mivel irritáló, illetve karcinogén (rákkeltő) anyagokat tartalmazott. A férfi cselekményét egy arra közlekedő jármű vezetője észlelte, és értesítette a rendőrséget. A terhelt a rendőri intézkedés után a hulladékot összeszedte, és a helyszínről elszállította.

Kapcsolódó cikkünk: Egy vadász buktatta le a gyulai szemetelőt Dobozon

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában