Állatkínzás

2022.08.03. 06:37

Egy szűk ketrecbe zárva éheztette kutyáit egy békési férfi

Négy rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat és pénzbüntetés kiszabását indítványozta a Békési Járási Ügyészség egy 43 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki nem megfelelő körülmények között tartotta és elhanyagolta kutyáit.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi még 2021. október 23-át megelőzően másfél héttel költözött családjával együtt egy békési ingatlanba. Az ingatlanba magával vitt négy kutyát, amelyeket egy 1,6 méter x 2,1 méter x 2,3 méter méretű ketrecben helyezett el. 

Az ebeket a férfi nem itatta, rendszeres táplálásukról nem gondoskodott, azokat egymással összezárva a szűk ketrecben tartotta, amelyet egyáltalán nem takarított, így az ürülékkel szennyezett volt. Az ebek közül a megfelelő korú kutyák veszettség elleni védőoltására intézkedést nem tett, amely utóbbi körülmények miatt az ebek fokozott fertőzésveszélynek voltak kitéve.

A nyomozó hatóság az október 23-án folytatott szemle során az ebek közül hármat a kennelben talált meg, amelyeket az állatvédőknek átadtak, míg a negyedik eb a szemle előtt már elkóborolt, így azt utóbb fogták be és bízták az állatvédők gondjaira.

Mint az a Békés Megyei Főügyészség sajtóközleményében olvasható, a férfi az állatokkal szemben indokolatlanul olyan bánásmódot alkalmazott, amely alkalmas volt arra, hogy azok maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában