Vádemelés

2022.08.06. 09:36

Börtönbüntetésre ítélhetik a bekábítószerezve vezető csabacsűdi férfit

Kábítószer birtoklásának bűntette és bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 31 éves büntetett előéletű csabacsűdi férfi ellen, akinek kábítószer tárolására és fogyasztására bódult járművezetése miatt derült fény.

Beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

A férfi még januárban ismeretlen körülmények között 12 darab alufóliába csomagolt, amfetamint tartalmazó ún. speed kábítószert, továbbá szintén kábítószernek minősülő metamfetamint és kokaint szerzett meg, majd az így megszerzett kábítószer egy részét február elején a csabacsűdi lakóhelyén elfogyasztotta.

A férfi – miután a kábítószert elfogyasztotta – február 14-én 13 óra 07 perckor Szarvas belterületén, a Vasút utcán közlekedett, amikor a rendőrök közúti ellenőrzés alá vonták. Az alkoholszondás ellenőrzés negatív eredménnyel zárult, de mivel a férfi zavart viselkedését az eljáró rendőr gyanúsnak találta, ezért az orvosi ügyeletre állította elő vér- és vizeletminta vétel céljából.

A vizsgálatot végző ügyeletes orvos a klinikai tünetek alapján szeszes ital fogyasztásából származó alkoholon kívüli egyéb szertől befolyásolt állapotúnak minősítette a férfit. A férfi a személygépkocsival úgy vett részt a közúti közlekedésben, hogy a gépjármű vezetésekor bódult állapotban volt, a vezetési képességre hátrányosan ható szer befolyása alatt állt.

A közúti intézkedés eredményére tekintettel a rendőrség február 14-én a délutáni órákban kutatást tartott a férfi lakóhelyén, amelynek során a hűtőszekrény felső részéből lefoglalták a 12 darab alufóliába csomagolt, 112,04 gramm bruttó tömegű, 40,67 gramm nettó tömegű, amfetamint tartalmazó ún. speed kábítószert, amelynek 4,54 gramm amfetamin-bázis tartalma meghaladja a csekély mennyiség felő határát, de nem éri el a jelentős mennyiség alsó határát. A vádlottól vett vizeletmintában a toxikológiai szakértői vizsgálat az elfogyasztott amfetamint, metamfetamint és kokaint is kimutatta.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a vádlott beismerése esetén is vele szemben végrehajtandó börtönbüntetést, közügyektől eltiltást, közúti járművezetéstől eltiltást szabjon ki és kobozza el a tőle lefoglalt kábítószert.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában