Kék hírek

2022.06.07. 20:01

Gyújtogattak a békési kajakosoknál?

Kedden délután kigyulladt a Békési Kajak - Kenu Club mólója. Felmerült a bűncselekmény gyanúja.

beol.hu

/Beküldött fotó/

Kedden 15 óra előtt néhány perccel kigyulladt a Békési Kajak - Kenu Club mólója. Felmerült a bűncselekmény gyanúja, ezért a rendőrség rongálás vétsége miatt büntetőeljárás keretében vizsgálja az ügyet.

Frissítés (20:21)

Mint megtudtuk, a stéget délután fél három körül gyújthatták meg. Némi szerencse, hogy egy horgász észlelte a bajt, azonnal arra evezett, és a nála lévő poroltóval rögtön elkezdte oltani a tüzet. Érkezett még egy másik segíteni akaró férfi, aki szintén csatlakozott a lángok megfékezéséhez. A hőhatás olyan mértékű volt, hogy a stégelem kétszer újra meggyulladt, miután eloltották. A horgász értesítette a klub elnökét, Dobi Istvánt, aki egyrészt riasztotta a tűzoltókat, másrészt a kikötőből két poroltóval a helyszínre sietett.
Sajnos valószínűleg mindez semmit nem ért volna, ha nincs a két jó szándékú ember, aki azonnal oltani kezdte a tüzet. Nélkülük az egész stég leéghetett volna – mondta el hírportálunknak Dobi István.

Az említett stég egyébként hasonló műanyag elemekből áll, mint a békési kishajó-kikötő. A mintegy 20 elem akár 10 perc leéghetett volna a segítség nélkül.
A duplaméretű műanyag elem, ami a lángok miatt tönkrement, alaphangon körülbelül 300 ezer forintba kerül. A klub megtette a büntető feljelentés, a nyomozás elkezdődött.

Elértük a horgászt, aki felfedezte a tüzet, és tulajdonképpen eloltotta a lángokat.

A Kettős-Körösön a kikötő irányából haladtam Mezőberény irányában, a nagy híd felé – emlékezett vissza a történtekre. - Megláttam a füstöt, amiről először azt hittem, hogy a gát tövében gyújtott valaki tüzet. Ahogy közelebb értem, észleltem, hogy nem erről van szó, hanem a stég ég. Amíg odaértem felhívtam Dobi István, a klub elnökét. Amikor még közelebb értem, akkor már láttam, hogy nincs mire várni, a stég olyan mértékben izzott, félő volt, hogy az egész leég. Poroltó is volt nálam, de végül nagyrészt vízzel oltottam el a tüzet. Ezután kétszer vagy háromszor is visszagyulladt a műanyag, amit újra oltani kellett. Később érkezett egy fiatalember, majd Dobi István, természetesen megvártam őket, addig figyeltem a területet. Amikor megérkeztek, akkor hagytam csak el a stég környékét.
 

Beküldött fotó

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában