Bírósági tárgyalás

2022.06.02. 08:28

Étlen-szomjan hagyta magára a rá bízott kutyát a medgyesbodzási nő

Állatkínzás miatt emelt vádat a Battonyai Járási Ügyészség és vádiratában próbaidőre felfüggesztett fogházbüntetés kiszabására tett indítványt egy 36 éves nővel szemben, aki felelőtlenül magára hagyott egy németjuhászt.

/Illusztráció: 123rf.com/

Az eredetileg szakácsi nő tavaly augusztusban véglegesen elköltözött az általa lakott medgyesbodzási ingatlanból, ugyanakkor a volt élettársa tulajdonát képező, de az ő felügyeletére és gondozására bízott németjuhász szuka kutyát otthagyta. 

A nő a lakóház bekerített udvarán úgy hagyta véglegesen magára az ebet, hogy nem gondoskodott az állat megfelelő életfeltételeiről, nem biztosított számára élelmet és vizet, valamint nem bízott meg senkit az állat gondozásával, felügyeletével. 

A nő által otthagyott, kórosan sovány, elhanyagolt, leromlott állapotban lévő kutyát a szomszédok hívására a helyszínre kiérkező helyi állatvédő egyesület munkatársai megtalálták és gondozás céljából elszállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában