Békéscsaba

2022.05.14. 13:00

Zaklatás, rongálás és garázdaság állt az utcai balhé hátterében

Békéscsabán, az Árpád soron, a járásbíróság épülete előtt kedden délelőtt többen összeszólalkoztak. A szóváltás tettlegességig fajult, egy férfi könnyebben megsérült. A konfliktusban résztvevő családok tagjai órákkal később Békéscsabán, a Szabadság téren is hangoskodtak, a gyanú szerint egy férfi meg is ütött egy másikat. A történtek kapcsán a városi kapitányság garázdaság és könnyű testi sértés gyanújával indított nyomozást, és a rendőrök négy férfit gyanúsítottként kihallgattak.

A Gyulai Törvényszékhez intézett kérdéseinkre a következőket válaszolták pénteken. A Békéscsabai Járásbíróságon május 10-én, kedden A. K. I. vádlottal szemben zaklatás vétsége és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben nem jogerős ítélet született.

A bíróság a vádlottat 2 rendbeli zaklatás, 2 rendbeli rongálás és garázdaság vétsége miatt 6 hónap – 2 évi próbaidőre felfüggesztett – fogházbüntetésre ítélte. A magánfél által előterjesztett polgári jogi igény érvényesítését egyéb törvényes útra utasította. A bíróság ítélete nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

 

Az ítélet alapjául szolgáló tényállás röviden az alábbiak szerint foglalható össze. A vádlott tavaly április 13-án, 17 óra körül felhívta a sértettet, és közölte vele, hogy ha a fiát nem tudja megnevelni, majd ő megveri, és eltöri az állát. Ezt követően a fiú megpróbálta a vádlottal megbeszélni a félreértést, azonban a vádlott ismételten megfenyegette, és találkozóra hívta, hogy verekedjen meg vele. 

A terhelt fenyegető videót is küldött a fiúnak, melyben azt üzente, hogy „szét fogja törni”. 

A fiú és családja a vádlott fenyegetése miatt elhagyták lakásukat, és egy ismerősükhöz mentek.

A vádlott 19 óra körül megjelent a sértettek házánál, ahol betörte az ablakot és megrongálta a redőnyöket, majd a fiú használatában lévő, az utcán parkoló személygépkocsinak is betörte a szélvédőjét. Az előkészítő ülés során a bíróság több alkalommal figyelmeztette a jelenlévőket a tárgyalás rendjének megtartására és a rendzavarás törvényes következményeire. A tárgyalás rendjének fenntartása körében további intézkedés nem volt indokolt.

Előzmény:

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában