Vádemelés

2022.05.03. 07:14

Túl bátor lett a pálinkától egy randalírozó, orosházi férfi

Az Orosházi Járási Ügyészség két rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége, lopás vétsége és garázdaság vétsége miatt emelt vádat egy büntetett előéletű 21 éves orosházi férfi ellen, aki még tavaly december végén ittasan randalírozott.

beol.hu

Fotó: Shutterstock illusztráció

Fotó: Shutterstock

A fiatal férfi 2021. december 24-én délután orosházi rokonainál nagyobb mennyiségű szeszes italt, pálinkát fogyasztott, majd ittas állapotban hazafelé indult gyalogosan, és útközben a rokonoktól hozott pálinkából még tovább fogyasztott. Az italtól felbátorodva a férfi az orosházi nővérszállóhoz ment, egy haragosa lakásához. 

A bejárati ajtót egy csavarhúzóval felfeszítette, bement a lakásba és az egyik asztalról magához vett egy 8 ezer forint értékű mobiltelefont és a sértett pénztárcáját 20 ezer forint készpénzzel. 

Miután távozott a lakásból, hazafelé folytatta útját. Útközben a Huba utcában bement egy vendégházba és ott 175 ezer forint kárt okozott: többek között leverte a helyéről a villanyóra dobozát, tokostól kitörte az egyik szobaajtót, a szoba ablakait betörte, a redőnyt összetörte, felborított egy szekrényt és annak hátsó oldalát leszakította, összetört egy állólámpát és megrongált egy tévét is. 

Miután itt is végzett, továbbindult. A Rákóczi utcában észrevett egy robogót, amit szándékosan felborított 80 ezer forintos kárt okozva a jármű tulajdonosának.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet elzárás büntetésre ítélje és kötelezze őt a polgári jogi igényt bejelentő sértettek – a vendégház üzemeltetője és a robogó tulajdonosa – kárának megtérítésére. Mivel a harmadik sértett nem jelentett be polgári jog igényt, így a járási ügyészség azt indítványozta, hogy a sérelmére megvalósított lopásból származó vagyoni előny, 28 ezer forint erejéig vagyonelkobzást rendeljen el a terhelttel szemben, illetőleg a betöréshez eszközként használt csavarhúzót is kobozza el tőle. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában