Internetes rendelés

2022.05.16. 13:50

Saját magának akart kábítószer termeszteni, vádat emeltek a csabacsűdi férfi ellen

Saját fogyasztásra akart kannabiszt termeszteni egy 31 éves büntetett előéletű csabacsűdi illetőségű, de szarvasi tartózkodású férfi. Kábítószer birtoklásának előkészülete miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség és vádiratukban pénzbüntetésre tettek indítványt ellene.

Illusztráció: Shutterstock

A Békés Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint, a férfi elhatározta, hogy kannabisz növénymagokat rendel külföldről, majd az így megszerzett, kábítószernek nem minősülő növénymagokat szarvasi tartózkodási helyén elülteti, és gondozni fogja, hogy a későbbiek során a saját marihuána-fogyasztását biztosítsa. Elhatározásának megfelelően 2020. november végén kannabisz növénymagokat rendelt Hollandiából.

Meg is érkezett 2020. december 3-án a levélküldemény, amely 3 darab kannabisz növénymagot tartalmazott, de azt a nyomozó hatóság lefoglalta, így az nem került a férfihoz. Ez azonban nem szegte kedvét: 2021 februárjában ismét magokat rendelt Hollandiából, a küldemény ebben az estben is megérkezett 3 darab kannabisz maggal, de a nyomozó hatóság az előzőhöz hasonlóan ezt is lefoglalta. 2021 áprilisában ismételten nekifutott a rendelésnek: 2021. április 26-án Hollandiából érkezett küldemény ez alkalommal 9 darab kannabisz növénymagot tartalmazott, de ez is lefoglalásra került. Ettől függetlenül a férfi 2021 szeptemberében kábítószernek minősülő kannabiszt szerzett meg, majd szarvasi tartózkodási helyén elfogyasztotta, ugyanis a nyomozás során vizeletéből a szakértő a kannabisz hatóanyagát mutatta ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában