Kék hírek

2022.05.20. 13:26

Rézkábeleket akartak lopni egy békéscsabai telephelyről

Három férfi próbált meg rézkábeleket elvinni egy békéscsabai telephelyről. A cég biztonsági kameráinak képét figyelő diszpécser azonban látta, mit csinálnak. Hívta a rendőröket, akik a helyszínen elfogták a férfiakat és két segítőjüket.

/Fotó: police.hu/

A police.hu beszámolója alapján Békéscsabán, egy telephelyen csütörtökön 23 óra 15 perc körül megjelent három férfi és földkábeleket készítettek össze, hogy elvigyék azokat. A biztonsági kamera képeit figyelő diszpécser azonnal hívta a rendőrséget, és a Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei a helyszínen el is fogták a három román állampolgárt. Velük együtt még egy nőt és egy férfit is előállítottak, ők az utcán figyeltek, hogy jelezhessenek társaiknak, ha bárki érkezne a telephelyre. Ez azonban nem sikerült nekik, nem tudtak elmenekülni. A rendőrök az ötfős csoportot előállították és büntetőeljárást indítottak ellenük. Mindannyian közvetlenül a bűncselekmény elkövetése előtt érkeztek Romániából, de vissza már nem tudtak menni, mert őrizetbe kerültek. 

Ugyanezen a telephelyen május 9-én hajnalban volt egy lopás, rézkábeleket vittek el ismeretlenek. A nyomozás eddigi adatai alapján akkor is a most elfogott csoport tagjai mehettek be a bekerített területre. A bűncselekmények körülményeit, az azok közötti összefüggéseket a nyomozók vizsgálják.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában