Kék hírek

2022.05.12. 14:53

Megsértette a hulladékgazdálkodás rendjét két pusztaföldvári férfi

Pénzért udvartakarítási munkákat vállalt a fiával egy férfi Pusztaföldváron. A hulladékot azonban nem lerakóba vitték, hanem oda, ahol laktak.

beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A police.hu közleménye szerint Körülbelül 85 köbméter hulladékot halmozott fel Pusztaföldváron, egy lakóház udvarán két férfi. Apa és fia tavaly júniusáig több helyen udvartakarítási munkát vállaltak. Ezt el is végezték, de a máshol feleslegessé vált dolgokat és szemetet nem lerakóba vitték, hanem oda, ahol laktak. Az idősebb férfi úgy gondolta, hogy a kommunális hulladékkal együtt, kisebb részletekben elszállíttatja a máshonnan odavitt szemetet, de végül ez nem sikerült. 

A hulladék gyorsabb ütemben szaporodott, mint ahogyan apránként ki tudta tenni háztartási szemétként. Ráadásul volt közötte autóroncs is, amit így nem is tudott volna elvitetni. Amikor elköltöztek a házból, a felhalmozott hulladékot otthagyták. Az Orosházi Rendőrkapitányság mindkét férfi ellen hulladékgazdálkodás rendjének megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügy iratait szerdán megküldték az ügyészségnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában