Tűzeset

2022.05.18. 14:17

Kétszer is riasztották a gyomaendrődi Selyem útra a tűzoltókat

Kedden is akadt munkájuk a tűzoltóknak.

Fotók: Katasztrófavédelem

A tűzoltókat kedden több esetben riasztották fa eltávolításához. A megélénkülő szél miatt a délelőtti órákban veszélyesen megdőlt egy fa Békéscsaba külterületén, egy tanyaépület mellett. Nem sokkal később egy akác ága hasad meg Gyulán, a Torony utcában, ahol akadályozta a forgalmat. A délutáni órákban Békésen, a Fáy András utcában meghasadt egy nagy méretű fa ága, amely veszélyt jelentett az alatta közlekedőkre. A megsérült, veszélyt jelentő növényzetet a békéscsabai és a gyulai hivatásos, valamint a békési önkormányzati tűzoltók láncfűrész, kéziszerszámok, létra és emelőkosaras jármű segítségével távolították el. Sérülés egyik esetben sem történt.

Kigyulladt a nádas kedden kora hajnalban Békéssámson és Tótkomlós között, a 4421-es út közelében. A tótkomlósi önkormányzati és a mezőkovácsházi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és vízzel oltották el a körülbelül két hektáron, foltokban égő növényzetet.

Egy iskola udvarában a lehulló nyárfa pihéje gyulladt meg délben Gyomaendrődön, a Selyemi úton. A csaknem háromezer négyzetméteren foltokban égő növény termését a helyi önkormányzati tűzoltók eloltották. Néhány óra elteltével ismét a gyomaendrődi Selyem útra, riasztották a helyi tűzoltókat, ahol az árok partján az elszáradt aljnövényzet kapott lángra. Az egység eloltotta az égő növényzetet - adta hírül a Katasztrófavédelem.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában