Kék hírek

2022.05.19. 07:49

Két sofőr is figyelmetlen volt a vasúti átjárónál Nagyszénáson

Egy autós sorompónak hajtott, egy traktoros pedig vonattal ütközött Nagyszénáson. A rendőrség mindkettőjüket a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja.

/Fotó: police.hu/

A police.hu beszámolója szerint tilos jelzés ellenére hajtott be egy vasúti átjáróba és ütközött neki a sorompónak egy személygépkocsi vezetője még április 13-án 18 óra 45 perc körül, Nagyszénáson. A csapórúd megrongálódott, személyi sérülés nem történt. A 62 éves nő azt mondta, hogy a szemébe sütött a nap és nem vette észre, hogy a sorompó lecsukódott. A baleset tragédiához is vezethetett volna, mert percekkel később Orosháza felől érkezett egy vonat. 

Két nappal korábban, április 11-én szintén vasúti átjáróban történt baleset Nagyszénáson. Egy traktor vezetője figyelmetlen volt, nem állt meg, és összeütközött egy motorvonattal. A mozdony vezetője, amikor meglátta a traktort fékezett, de az ütközést már nem tudta elkerülni. Csak a szerencsén múlt az, hogy a vonat három utasa és a traktor vezetője sem sérült meg. 

Az Orosházi Rendőrkapitányság az autós és a traktoros ellen is a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást. A rendőrök a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezték és az ügyek iratait kedden megküldték az ügyészségnek.

A rendőrség ismételten kéri a járművezetőket, hogy a vasúti átjárókat mindig nagyon figyelmesen, óvatosan közelítsék meg! Csak akkor hajtsanak be az átjáróba, ha szabadjelzés van és alaposan körül is néztek!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában