Vádemelés

2022.05.02. 15:28

Kábítószerrel kereskedett egy szarvasi férfi

Kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt emelt vádat a Szarvasi Járási Ügyészség egy 28 éves büntetlen előéletű szarvas férfi ellen, aki kétféle droggal is kereskedett.

Beol.hu

Illusztráció: Shutterstock

A férfi 2020 júniusa és 2020. november 1-e között telefonon történt előzetes egyeztetéseket követően legalább 10 alkalommal értékesített alkalmanként legalább 2 gramm mennyiségű, kokaint tartalmazó kábítószert egy általa már régebb óta ismert szarvasi férfinak. A férfi a szarvasi albérletében vagy a munkahelyén adta át a kábítószert a vevőnek grammonként 25 ezer forintos vételár ellenében. A férfi maga is fogyasztott az ismeretlen körülmények között megszerzett, kokaint tartalmazó kábítószerből. A terhelt 2020 májusa és 2020. november 1-e között telefonon történt előzetes egyeztetéseket követően legalább 6 alkalommal értékesített alkalmanként legalább 3 gramm mennyiségű, kábítószernek minősülő, amfetamint tartalmazó ún. „Speed”-et grammonként 1500 forintért egy általa már régebb óta ismert másik szarvasi férfinak. A terhelt a kábítószerek értékesítéséből legalább 527 ezer forinthoz jutott hozzá.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a terheltet végrehajtandó börtönbüntetésre ítélje, határozott időre tiltsa el a közügyek gyakorlásától, 527 ezer forint erejéig rendeljen el vagyonelkobzást vele szemben, illetőleg a tőle lefoglalt, kábítószerrel szennyezett digitális mérleget és növény őrlőt kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában